Aanbod

Holistische Geneeskunde

Wel of geen diagnose, en toch aanhoudende klachten?

Als je maar geen diagnose of oplossingen vindt…

Je hebt alles geprobeerd en ontelbare onderzoeken laten uitvoeren? Blijf je desondanks kampen met onverklaarbare chronische klachten? Is er geen diagnose te vinden of is het plan van aanpak niet afdoende? Dan ben je in de Praktijk voor Energie en Vitaliteit in Oostkamp aan het juiste adres.

Dokter Koen De Waegenaere gaat samen met jou op zoek naar een mogelijke verklaring of oorzaak voor je chronische vermoeidheid, darmklachten, depressie… Als er geen exacte wetenschappelijke diagnose gesteld kan worden, verleggen we de focus van “Wat is de diagnose?” naar “Waarom heb je deze klachten?”. Op basis hiervan kan een concreet en doeltreffend behandelplan uitgewerkt worden.

Geen diagnose zonder wetenschappelijke testen

Je kent ongetwijfeld het spreekwoord “Mens sana in corpore sano”, (een gezonde geest in een gezond lichaam). Dat we eventueel extra aandacht besteden aan het psychische en/of emotionele niveau, betekent echter niet dat we het fysieke niveau onderbelichten. In tegendeel! Wetenschappelijke testen vormen de hoeksteen van elke diagnose.

Dr. De Waegenaere heeft een klassieke opleiding geneeskunde doorlopen en meerdere jaren als huisarts gewerkt. Hij maakt gebruik van klassieke onderzoeksmethoden zoals bloed-, urine- en stoelgangonderzoeken. De focus ligt hierbij op alles wat in verband gebracht kan worden met (tekorten aan) energie. Hiervoor wordt er enerzijds orthomoleculair gewerkt: Hoe is het gesteld met de vitaminen, de mineralen, de anti-oxidanten, de vetzuren, de neurotransmittoren, …? Anderzijds wordt het hormonaal systeem uitgebreid bestudeerd: Worden er voldoende hormonen geproduceerd door de schildklier, de bijnieren, de geslachtsklieren?

Dr. De Waegenaere gelooft sterk dat traditionele geneeskunde combineren met een holistische visie een meerwaarde biedt. Hij schrijft liefst middelen voor die zo dicht mogelijk bij de natuur aanleunen zoals voedingssupplementen, vitaminen en bio-identieke hormonen. Uiteraard is het aangewezen om de behandeling te combineren met een gezonde levensstijl. Gezonde voeding en lichaamsgerichte therapie worden daarom vaak optioneel aangeraden.

Onze werkwijze

Stap 1

Het eerste consult is vooral gericht op een uitgebreide kennismaking en vraagstelling (anamnese). Tijdens dit eerste consult mag je ons alles over je klachten en doelstellingen vertellen en stellen we je ook heel wat vragen om je fysieke en/of mentale gezondheidsproblemen duidelijk in kaart te brengen. Zo kan er heel gericht gewerkt worden. De testen voor bloed, urine en stoelgang worden zeer individueel bepaald en indien aangewezen komen ook andere aspecten (zoals bv. voedingsaanpassingen) aan bod.

Stap 2

Tijdens het 2e consult overlopen we eerst alle testresultaten met je. Dat doen we heel gedetailleerd en in mensentaal. We vinden het namelijk heel belangrijk dat je zelf meer inzicht krijgt in je fysieke gezondheid als je terug de deur uitstapt. Op basis van de testresultaten wordt ook een concreet behandelplan uitgestippeld.

Stap3

Laat je ons nog even weten hoe het intussen met je gaat?

Je chronische klachten moe?

Wel of geen diagnose voor je gezondheidsproblemen en je wil graag je levenskwaliteit verbeteren? Je bent van harte welkom in de Praktijk voor Energie en Vitaliteit in Oostkamp bij Brugge voor een consultatie bij dokter Koen De Waegenaere.