Aanbod

Voedingsadvies

Van voedingsadvies tot kookworkshops

Onze visie op gezonde voeding

In het voedingsadvies zal je onze holistische visie op vele vlakken terugvinden. Zo wordt tijdens een individueel consult steeds gekeken naar een persoon als geheel: het fysieke, het mentale en emotionele, alsook zijn/haar omgeving. Ook de voeding wordt holistisch bekeken. In tegenstelling tot een voedingsstof alleen, staat het effect van een volledig voedingsmiddel op je spijsvertering en op je gezondheid centraal.

Einstein zei het al: “Alles is energie. Zo simpel is het”.” De aarde, de zon, planten, dieren, mensen,… bestaan uit niks anders dan energie. Ook voeding is energie en wordt door de spijsvertering omgezet in lichaamsenergie. Wist je dat je drie verschillende energietypes kan onderscheiden bij mensen? Elk energietype zet op een andere manier voeding om in lichaamsenergie. Hiermee wordt zo veel mogelijk rekening gehouden in het voedingsadvies.

Weet je wel wat er gezond is voor je, maar zwicht je telkens weer voor ongezonde snacks? Heb je de neiging om te snoepen als je je verdrietig voelt? Eet je vaak mee uit gezelligheid, al heb je helemaal geen honger? Voedingsgewoonten en emoties kunnen op veel manieren aan elkaar gelinkt worden. Je kan om heel veel redenen eten, helaas is het niet altijd de goede reden. Soms ben je je hiervan bewust, soms ook niet. Ook dan kan voedingsadvies aangewezen zijn: samen kunnen we de link leggen van voedingsgewoonten naar de H (=herkennen van emoties) van het HEEL-principe.

Individueel consult

Voor een persoonlijk consult kan je terecht in de praktijk van Annelies in Veldegem.

INTAKECONSULT

Tijdens een intakeconsult worden vragen gesteld over je huidige levensstijl, je voeding en spijsvertering. Ook is er een beperkt fysiek onderzoek, dat bestaat uit een pols- en tongdiagnose en een diagnose van handen en huid.

Je krijgt onmiddellijk het resultaat van het onderzoek mee: je huidig energietype, eventuele verstoringen, toestand van de spijsvertering en wel of geen afvalstoffen.

Een intakeconsult duurt ongeveer een uur en kost € 50,00.

ADVIESCONSULT

In een adviesconsult krijg je een uitgebreid persoonlijk voedingsadvies. Alles wordt heel duidelijk uitgelegd in een bundel: niet alleen wat je best wel (en niet) eet, maar ook hoe je het bereidt, hoeveel en wanneer je best eet. Er staan ook maaltijdvoorstellen in ter inspiratie.

Tijdens het adviesconsult krijg je eveneens een opvolgboekje mee: een handig hulpmiddeltje om je nieuwe eetgewoonten te kunnen inplannen en te blijven volhouden.

Een adviesconsult duurt ongeveer een uur en kost € 50,00.

OPVOLGCONSULT

Heb je moeite met het veranderen van je eetgewoonten? Herval je gemakkelijk in je oude gewoonten? En lukt het maar niet om de (gezonde) draad daarna weer op te pakken? Veranderen van eetpatroon is dan ook niet gemakkelijk. Dit vraagt tijd en energie, net wat we vaak tekort komen… Het opvolgboekje, die je krijgt bij een adviesconsult, kan alvast helpen.

Heb je graag persoonlijke ondersteuning hierbij? Dat is mogelijk: in een opvolgconsult staan we stil bij wat je echt nodig hebt om een gezonder eetpatroon vol te houden.

OPVOLGCONSULT

Of lukt het veranderen van eet- en leefgewoonten prima? En heb je vooral nood aan praktische tips ter ondersteuning? Misschien kan extra advies over het gebruik van kruiden je oppeppen?

Ook hiervoor kan je steeds terecht bij voedingsconsulente Annelies. Je krijgt uitleg op al je vragen over voedingsprincipes, producten, kruiden, recepten, uit eten, nuttige apps of handige tools,…

Een opvolgconsult duurt een uur en kost € 50,00.

Infosessies en workshops over gezonde voeding

Maak je graag eens kennis met onze principes over gezonde voeding? Of volg je liever een praktische workshop? We organiseren regelmatig infosessies en kookworkshops in kleine groepjes.

INFOSESSIES ‘EET JE ENERGIEK!’

Tijdens deze informatieve sessies overlopen we de basisprincipes van gezonde voeding, die je energie geeft. Ondertussen kan je genieten van enkele proevertjes en al je vragen stellen. De informatie van de infosessie krijg je trouwens op papier mee naar huis.

Een infosessie duurt anderhalf tot twee uren en vindt meestal plaats in praktijkruimte De Vlier in Veldegem. Alle geplande infosessies kan je vinden op onze kalender. Inschrijven kan via het toegevoegde formulier.

KOOKWORKSHOPS

Op regelmatige basis organiseren we praktische workshops rond gezonde voeding. Ook dan krijg je uitleg omtrent ingrediënten, maar we steken vooral de handen uit de mouwen. We maken namelijk samen enkele recepten klaar. Welke dat zijn, hangt af van het thema: gezond én origineel ontbijten, een lunchpakket zonder brood, koken met (Ayurvedische) kruiden, ….

Ben je geïnteresseerd? Je vindt alle informatie over de kookworkshops op onze kalender. Hou die in het oog en schrijf je in via het inschrijvingsformulier.

Nog meer tips & gezonde recepten

Neem zeker ook eens een kijkje op Annelies’ persoonlijke Facebook pagina en in onze blog, want daar vind je nog meer interessante artikels, boekentips, weetjes over voeding en lekkere recepten. Veel leesplezier!

Honger gekregen?

Gezonde ingrediënten zijn vooral lekker als je ze juist combineert en bereidt. Welke ingrediënten je best wel en best niet op je bord legt, welke voedselcombinaties je gemakkelijker zal verteren en hoe je gezonde feestmaaltijden op tafel zet? Het zijn maar enkele vragen die voedingsconsulente Annelies De Graeve voor je kan beantwoorden tijdens een  individueel consult.