Blog

Van omgaan met stress tot gezonde recepten

Wat je nog niet weet over energie, stress, mentaal welzijn en gezonde voeding

Over energie en vitaliteit valt heel wat te vertellen. Hoe omgaan met stress, depressie, burn-out en chronische vermoeidheid, maar uiteraard ook wat je precies kan doen om je energieker en vitaler te voelen. Je vindt hier zelfs enkele lekkere, snelle en eenvoudige recepten voor gezonde voeding. De 3 deskundigen van de Praktijk voor Energie en Vitaliteit in Oostkamp delen hun kennis met je in deze energieblog.

Veel leesplezier!

 • Praktijk voor Energie en Vitaliteitt
  Kitcherie: kuurgerecht of dagelijkse kost
  Kitcherie is een gerecht van rijst en linzen: zeer licht verteerbaar, ideaal voor een zuiveringskuur en gemakkelijk te maken volgens het recept.
 • Praktijk voor Energie en Vitaliteitt
  Zuiveren volgens de Ayurveda
  Zuiveren volgens de Ayurveda: uitleg, praktische tips en persoonlijke adviezen om een zuiveringskuur gemakkelijk vol te houden.
 • Praktijk voor Energie en Vitaliteitt
  Wat kan Ayurveda voor jou betekenen?
  Ayurveda in een notendop: behalve een korte uitleg over enkele ayurvedische begrippen, kom je ook te weten wat Ayurveda voor jou kan betekenen...
 • Praktijk voor Energie en Vitaliteitt
  Is de voedingsdriehoek echt achterhaald?
  Natuurlijk is de voedingsdriehoek niet fout, maar hij ligt wel onder vuur. De vorm alleszins. Na het klavertje vier en de voedingspiramide wordt nu de zandloper aangeprezen. Wij houden het liever simpel met 7 duidelijke tips.
 • Praktijk voor Energie en Vitaliteitt
  Veggie paella recept waarmee je ook veganisten en meat lovers zal plez...
  Met dit eenvoudige paella recept tover je in minder dan een half uur een feestmaaltijd op tafel waarmee je zowel meat lovers als vegetariërs en veganisten kan verrassen. Super lekker, heerlijk simpel en snel klaar!
 • Praktijk voor Energie en Vitaliteitt
  Hoe je een energietekort best aanpakt?
  Gewoon meer ontspannen, meer slapen en minder stress ervaren om je energietekort weg te werken? Natuurlijk zal dat helpen, maar om chronische vermoeidheid te verhelpen, is er veel meer nodig dan dat!
 • Praktijk voor Energie en Vitaliteitt
  Eet je groenten beter rauw of bereid?
  Groenten: rauw versus bereid. De Ayurveda biedt een andere invalshoek op rauwe en bereide groenten, waardoor je beter kan kiezen.