Blog

Veggie paella recept waarmee je ook veganisten en meat lovers zal plezieren

Getest en goedgekeurd!

Je kan paella op verschillende manieren bereiden, maar dit paella recept heb ik al honderden keren persoonlijk uitgetest. In mijn veganistische periode verscheen de veggie paella bijna wekelijks op tafel, tot groot plezier van mijn afwisselend tafelgezelschap. Vegetariërs, veganisten of tafelgenoten die net een stevig stukje vlees op hun bord verkiezen? Met dit recept zal je hen allemaal tegelijkertijd te charmeren.

Waarom dit paella recept een van je favorieten wordt

  • Je hebt er helemaal geen exotische ingrediënten voor nodig. De meeste liggen waarschijnlijk al in je koelkast.
  • Je kan bijna alle ingrediënten vervangen en ook andere groentjes toevoegen. Niemand hoeft iets te eten dat hij/zij niet lust of moeilijk verteert.
  • Zelfs met de hoeveelheden kan je wat spelen, want een authentieke paella schotel maak je net met restjes!
  • Niet alles opgekregen? Dat restje paella smaakt na een nachtje in de koelkast eens zo goed. Dat kan je trouwens opwarmen of koud opeten de dag nadien. Ideaal voor een gezond lunchpakket!
  • Geen onnodige keukenstress, want dit gerecht tover je al in half uurtje op tafel.
  • Van een eenpansgerecht eet iedereen zoveel hij/zij wil.

Ingrediënten

  • scheutje olijfolie
  • 1 kleine ajuin
  • 2 wortels
  • ½ rode http://www.wholesalejerseys1.com paprika
  • 1 klein steeltje prei
  • 100 g diepvries erwtjes
  • 400 g prinsessenboontjes (vers gekookt)
  • 200 g arborio rijst (is een soort Mediterraanse rijst)
  • 600 ml groentebouillon
  • 1 doosje saffraan
  • ½ koffielepel kurkuma
  • ½ koffielepel (zoet of gerookt) paprikapoeder
  • zwarte peper (vers gemalen smaakt altijd best)
  • 1 teentje look of lookpoeder

Zo maak je dit paella recept

  1. Start met een zo groot mogelijke pan.
  2. Stoof de fijngesneden ajuin en de look aan in de olijfolie tot ze glazig wordt.
  3. Voeg de fijngesneden groentjes toe (wortel, paprika, prei)
  4. Voeg de rijst toe en http://www.cheapnfljerseys4.com blijf goed roeren
  5. Giet er de groentebouillon over
  6. Voeg de specerijen toe aan de rijst (saffraan, kurkuma, paprika, en peper) en roer goed om.
  7. Doe de diepvrieserwtjes bij de rijst en laat even goed doorkoken.
  8. Laat het geheel eventjes pruttelen op een iets zachter vuur om het overtollige vocht te laten verdampen. Vergeet niet om regelmatig te roeren!
  9. Meng de prinsessenboontjes door de paella.
  10. Roer vlak voor het opdienen nog een tweetal eetlepels olijfolie door de pan om de paella lekker smeuïg te maken.
  11. Smakelijk!

Nog enkele tips

  • Saffraan geeft smaak én kleur aan je gerecht. Ziet je paella er nog wat bleekjes uit dan kan je een beetje meer saffraan toevoegen, maar vergeet niet te proeven terwijl je deze smaakbom toevoegt!
  • Versier de paella met stukjes citroen, tomaat of verse groene kruiden.
  • Je kan aan de paella ook schaal- en schelpdieren en/of vlees toevoegen. Die kan je perfect in aparte kommetjes serveren zodat je (niet-) vegetarische en/of veganistische vrienden zelf kunnen kiezen wat ze opscheppen. Scampi of vlees (bv. kippenbillen) Boone Jenner A jersey youth kan je best in een aparte pan aanbakken in een beetje olijfolie. Zorg ervoor dat kip door en door gaar is.
  • Als je moeilijk ajuin of look verteert, kan je die vervangen door asafoetida. Asafoetida wordt veelgebruikt in de Indische keuken en bak je altijd mee in de olie voor je andere ingrediënten toevoegt.

Smakelijk!

Vragen bij dit paella recept of een heel andere vraag voor voedingsconsulente Annelies De Graeve? Stuur ons gerust een mailtje!